DIGERNESET NÆRINGSPARK

Mandag 01.04.2019 var det utviklingen av Digerneset Næringspark som sto på programmet. Vi hadde besøk av adm. direktør Jan Petter Larsen i Wenaas Kapital AS.

Det har vært en rivende utvikling på Digerneset de siste årene. Et næringsområde på 400 mål er under utvikling. Arbeidet ble påbegynt i 2008 og en regner med å være ferdig innen 2025. Over 2 millioner kubikkmeter med fjell er blitt flyttet, og i løpet av de siste 4-5 årene har mye av bygningsmassen og infrastrukturen kommet på plass. Området huser både lager, transport, post, bensinstasjon, dagligvare, vinmonopol, bilforhandlere, servicenæringer osv.

Området rundt har hatt sterkere vekst enn landsgjennomsnittet de siste 12 årene. Det har vært en god tilvekst av barnefamilier som regner som et stabilt grunnlag for videre vekst. Digerneset ligger i et trafikalt knutepunkt i randsonen av Ålesund/Moa og geografisk sett sentralt i nye Ålesund kommune.

Larsen viser til at utviklingen av nye arealer suksessivt har flyttet seg fra Ålesund sentrum til Moaområdet og nå videre til Digerneset. En utbygger stiller seg spørsmål om attraktivitet og  hvilke fortrinn de forskjellige områdene har. Både Ålesund sentrum og Moa har etter hvert svært få og små arealer igjen for utvikling av plasskrevende strukturer. Her har Digerneset mye å by på.

 
Fullt hus på gratiskonserter i regi av Kirkens Bymisjon

15. desember 2019

Fullt hus på gratiskonserter i regi av Kirkens Bymisjon

Aalesund Rotaryklubb har vært støttespiller for tre gratiskonserter i regi av Kirkens bymisjon. Konsertene ble arrangert 13. og 14 desember og gikk for fulle hus

DIGERNESET NÆRINGSPARK

1. april 2019

DIGERNESET NÆRINGSPARK

Mandag 01.04.2019 var det utviklingen av Digerneset Næringspark som sto på programmet. Vi hadde besøk av adm. direktør Jan Petter Larsen i Wenaas Kapital AS

Styreseminar 30.mars 2019

30. mars 2019

Styreseminar 30.mars 2019

Styreseminar for påtroppende styremedlemmer med gjennomgang av nyheter fra ROTARY International, de nye målene og kurs for de enkelte rollene i styret.

HVA ER KUNSTIG INTELLIGENS?

18. februar 2019

HVA ER KUNSTIG INTELLIGENS?

Kunstig Intelligens eller Artificial Intelligence er begreper som for alvor har kommet inn i språket vårt. Men hva er det egentlig? Vi har hatt besøk av Pål Haugen fra DRIW som fikk i oppgave å forklare oss dette i løpet av enn liten ettermiddagstime.

NETT NO

4. februar 2019

NETT NO

NETT NO ble etablert for 5 år siden og er en næringslivsavis for Sunnmøre og Nordfjord. Enn av initiativtakerne, Ogne Øyehaug, besøkte Rotarymøtet vårt den 04.02.2019 for å fortelle om satsingen på NETT NO og litt om mediesituasjonen i distriktet vårt.

ÅLESUNDSBADET OG LEILIGHETER

21. januar 2019

ÅLESUNDSBADET OG LEILIGHETER

Temaet for medlemsmøte 21.01.2019 var "Ålesundsbadet og leiligheter v/ Stein Erik Fremo, eiendomssjef i Brødrene Jangaard AS.

Juleavsltutning Ålesund Kirke

17. desember 2018

Juleavsltutning Ålesund Kirke

Svend Klemmetsby tok godt imot oss tradisjonen tro i Ålesund Kirke der vi hadde en stemningsfull juleavslutning hvor Henriette Drevik Humlen sang for oss og Nikolas Fehr spilte på orgel / flygel. Mange fra naboklubbene våre kom og var sammen med oss!

5. desember 2018

Web og omdømme opplæring - Rotary klubbene på Nordre Sunnmøre

Klubbene i Nordre Sunnmøre er invitert på web og omdømme kurs - fasilitert hos EY i Ålesund. Takk til Amund Frøysa som stilte med lokale, kaffi og mat - og til Kari Løken for utmerket opplæring

RYLA 2018 - Ulsteinvik

10. november 2018

RYLA 2018 - Ulsteinvik

RYLA ble gjennomført fra torsdag 8.11 til lørdag 10.11 med 28 deltagere! Det ble et fantastisk arrangement med bl.a. bedriftsbesøk på Kleven Verft og mange interessante foredrag. Vi gleder oss til neste år!

Våre utvekslingsstudenter

20. august 2018

Våre utvekslingsstudenter

Ålesundsjenta Klara Kverdokk er klar for utreise til USA og Maya Neufeld-Boucher er kommet til oss fra Canada. Vi gleder oss til å vise deg Ålesund og lære deg å kjenne, Maya!

Sosiale medier

Møteinformasjon

Møtested: Tyrholm og Farstad sine lokaler
Adresse: Grimmergata 5
Postnummer: 6003
Sted: Ålesund
Land: NO
Møtedag: Mandag
Møtetid: 16:30:00
Møtespråk: no
Møtedetaljer: Fra 1.7.2016: Møte annen hver uke - partalls uker.

Les merrotary lenker

Nyheter fra
rotary INTERNATIONAL:

Loading RSS...

NORFO - Rotary RSS

Loading RSS...

District - Rotary RSS

Loading RSS...