Årets RYLA arrangement 2022

Årets RYLA gitt av stabelen 21-23 april på Thon Hotel i Ålesund. Totalt 30 unge voksne fra forskjellige bedrifter i regionen deltok på samlingen. Sammen har vi hatt en lærerik periode med dyktige foredragsholdere som entusiastisk har bydd på kunnskap og visdom fra sin brede erfaring innen sine felt.
Torsdag
Deltakerne møttes og ble delt inn i lag for å løse en oppgave. Gruppeoppgaven gikk ut på å samarbeide om å konstruere en katapult med dagligdagse gjenstander som ikke nødvendigvis var spesielt egnet til katapultbygging. Utfordringen her lå i å samarbeide med mennesker man ikke kjente om en utradisjonell oppgave.
Fredag
Rolf Klokk (Capricorn AS) og Terje Græsdal (Admit AS) tok for seg temaet typologi, samspill og ledelse. Jungs typepsykologi kan brukes som et verktøy for å bli bevisst på våre egne styrker og svakheter. Alle deltakere gikk gjennom en test for å få vite sin typebeskrivelse. Hvordan samarbeider de med samme personlighetstyper, hva er fordelen med varierte personligheter i team og hvordan takler man forskjeller som kan føre til konflikt?
Rotarymedlem Kari Aina Eik (FN) møtte oss på fremtidslabben for å fortelle om hvilke forretningsmuligheter byen og regionen får som følge av FNs Smart city satsning. Kartlegging av utslipp i verdens byer er noe de aktivt jobber med for å møte FNs bærekraftmål. Joel Mills viste oss to forskjellige simulatorer. Den ene simulatoren viste utslipp direkte fra byene som var kartlagt. Gjermund Kvernmo (The North West) fortalte om The North West og viste en representativ video for sin bedrift.
Pål Haugen (PhD, Furuno) delte kunsten å gjøre en god og minneverdig presentasjon. Presentasjonsteknikk er en kunst og en må tenke gjennom hvordan man vil fremstå ovenfor sitt publikum. Vider tok Pål oss med på artificial intelligence (AI) sin utvikling og rollen teknologien har i dagens samfunn.
Dagens siste foredragsholder var Truls Berg. Truls er en norsk seriegründer, tidligere konsernsjef og forfatter, med mer enn 30 års erfaring fra IT-bransjen. Han innehar en rekke styreverv, er en hyppig brukt foredragsholder og er fast kronikør i både Computerworld og Innomag. Han er leder av Open Innovation Lab of Norway og leder også Standard Norges komite for Innovasjonsledelse. Truls snakket om vår digitale fremtid og lærte deltakerne syv grep for å lykkes.
Lørdag
Rolf Klokk(Capricorn AS) og Terje Græsdal (Admit AS) gikk i dybden på hvordan man bruker typologi og samspill aktivt til sin fordel som leder. Deltakerne ble delt i grupper og utførte en gruppeoppgave for å få en dypere forståelse av emnet.
Dagen ble avsluttet av Martha Torvik fra Marys Place som tok for seg relasjonsledelse, selvledelse og den norske ledermodellen. Martha har sin hoved utdannelse i strategi og ledelse fra Norges Handelshøyskole i Bergen, økonomi/administrasjon og kommunikasjon fra Høgskolen i Lillehammer. Hun har arbeidet i mange år som leder i store offentlige organisasjoner og har mye erfaring med endring- og utviklingsprosesser, rekruttering, personalledelse og konflikthåndtering, personalpolitikk og HMS.